We investeren
continu in onze
expertise
stiekem zijn we vakidioten!

Proces-verbaal van constatering

Proces-verbaal van constatering

De advocatuur weet het proces-verbaal van constatering op waarde te schatten. Hoewel deze activiteit nog geen ambtshandeling is van de gerechtsdeurwaarder, blijkt uit onderzoek van Robin Groen dat de rechtspraak een dergelijke akte als meer betrouwbaar ervaart dan andere verklaringen. Dat heeft in de basis te maken met het openbare ambt van de gerechtsdeurwaarder en diens onpartijdigheid.

Het proces-verbaal is toepasbaar in een multitude van situaties. Denk daarbij aan oplevering van bouwprojecten, van huurpanden aan het eind van een contractperiode, aan (wereld)recordpogingen en de betrouwbaarheid van winkeldetectiepoortjes. Ook in situaties waar een merkinbreuk moet worden vastgelegd, of bepaalde inhoud op een website of een doen of nalaten moet worden geconstateerd.

Hierbij is de mate waarin de gerechtsdeurwaarder praktisch meedenkt van belang, maar ook de wijze waarop deze serieus met de materie omgaat. Een gedegen voorbereiding is dan ook vaak een waardevolle investering in een succesvolle oplossing of zelfs het voorkomen van een geschil. Zo kan een deurwaarder natuurlijk bij een geschil over de breedte van een erfdienstbaarheid (recht van overpad) zelf met een rolmaat aan de slag, maar Groen & De Wilde ziet meer in het inschakelen van een professionele landmeter die met precisie instrumenten aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Daarnaast kan de toevoeging van een behoorlijke foto of geluidsopname de waarde van de constatering aanmerkelijk verhogen.

Voor meer informatie neem contact met ons op;

Advocatuur Spoed opdrachten

Onze piketdeurwaarder staat 24/7 voor u paraat! »
Vragenuurtje & workshops

Onze deurwaarders komen graag bij u over de vloer! »
Landelijke dekking

Door samenwerking met onze collegae van Deurwaardersnet »
Services Bedrijven

Onze full-service praktijk staat garant voor maatwerk oplossingen op het gebied van incasso en credit-management. »
U hebt een schuld

Tref hier een regeling en vind antwoord op vragen »
Dossier-online

Inlog mogelijkheid voor klanten om actuele dossierstatus op te vragen »
Expertise centrum Nieuws

Laatste branche informatie, ontwikkelingen en overige berichten »
Informatie

Wet- en regelgeving, artikelen, scripties, documenten »
Team

Maak kennis met ons enthousiaste team! »